Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΣΙΑΡΤΣΙΑΜΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ



Με ομάδα εργασίας του Γραφείου περιοδεύσαμε το σημερινό απομεσήμερο 30ή Απρίλη 2012 τους οικισμούς του ανατολικού Τσιαρτσιαμπά και την κωμόπολη των Σερβίων.

Θερμότατη ήταν η αποδοχή του κόσμου από την πρώτη στιγμή που πλησιάζαμε για να κουβεντιάσουμε μαζί τους και συνεχείς οι προσκλήσεις τους να καθίσουμε περαιτέρω.

Η λιτή εμφάνιση, ο στέρεος λόγος και οι απλοί μας τρόποι επαινέθηκαν.

Ένα μόνο συγκινητικό παράδειγμα: όταν ένας Σερβιώτης μας είπε «γιατί δεν ήρθατε το πρωί που είχε παζάρι και είχε πολύ κόσμο;», τον απάντησε σύντροφός του στην ίδια παρέα «δε βλέπεις πως αυτοί δεν είναι όπως οι άλλοι, είναι ξεχωριστοί;».

Θίχτηκαν ζητήματα γενικά όσο και ειδικά (π.χ. οι κατοχικές αποζημιώσεις) στον ελεύθερο διάλογό μας, διάλογο όπου οι πολίτες εκδήλωναν αξιοσημείωτη οργή για τα πολλά θα, τις ξύλινες βαρετές φράσεις, τις ηχηρές υποσχέσεις πολιτικών και πολιτευτών που σπανίως τηρούνται.

Έπειτα καλεσμένοι από φιλίστορες δασκάλους παρευρεθήκαμε στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης Κοζάνης στην εορταστική λήξη του Εργαστηρίου Δηµιουργικής Γραφής, οργανωμένο από την Κοβεντάρειο ∆ηµοτική Βιβλιοθήκη.


Υ.Γ. τα ανωτέρω μαζί με σχετικές φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στους ιστοχώρους ai-vres και kozanimedia, βλ. http://kozanimedia.gr/?p=73593 και http://ai-vres.blogspot.com/2012/05/blog-post_01.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου